Dr. Chai Arts-Acupuncturist Clinic
Rijnstraat 7
3812 HN Amersfoort
Acupunctuur & Kruiden
 
Arts-acupuncturist, lid van NVA
KVK nummer: 58554106
Kwaliteit, professionaliteit en zekerheid
 
Moxa (艾灸)

Moxa is gemaakt van de plant Bijvoet. Het kruid wordt vaak op een acupunctuurnaald bevestigd waardoor de warmte via de naald naar binnen gaat en een aangename en weldadige uitstraling geeft. Moxa wordt gebruikt om de Qi te versterken en te bewegen. De warmte van Moxa stimuleert niet alleen bloedcirculatie rondom het acupunctuurpunt maar ook het sympathische zenuwstelsel, waardoor een hogere adrenaline-afscheiding ontstaat. Naast het versterken van het effect van acupunctuur is Moxa een goede behandelmethode bij abnormale ligging van de foetus. Uit onderzoek blijkt dat Moxa de hoeveelheid witte en rode bloedlichaampjes kan verhogen.

Tegenwoordig gebruikt de acupuncturist een Moxa lamp in plaats van het toepassen van Moxa. De Moxalamp is in China ontwikkeld en is een goede aanvulling op acupunctuur behandelingen.

Cupping (拔罐)

Cupping is een eenvoudige therapeutische techniek, die een waardevolle aanvulling is voor de acupunctuur, shiatsu en Moxa technieken.

Cupping therapie is een methode waarbij een glazen of aardewerk kop wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door een hittebron snel in en uit de cup te brengen, wordt de interne luchtdruk verlaagd en daardoor een vacuüm gecreëerd. Door de cup snel op de huid te plaatsen, zal de huid worden opgezogen, zodat de cup stevig vast komt te zitten. Het is normaal dat er een dieprode plek ontstaat na cupping, op de plek waar de cup geplaatst is. Het duurt een paar dagen tot de kleur helemaal verdwenen is. Afhankelijk van de kleur bepaalt de acupuncturist de duur van de cupping behandeling.

Dit alles doet beslist geen pijn. Cupping therapie is vooral nuttig bij schouder en nekklachten door stress en spanning, migraine en rugklachten. Soms gebruikt de acupuncturist ook cupping therapie bij huidaandoeningen.