Dr. Chai Arts-Acupuncturist Clinic
Rijnstraat 7
3812 HN Amersfoort
Acupunctuur & Kruiden
 
Arts-acupuncturist, lid van NVA
KVK nummer: 58554106
Kwaliteit, professionaliteit en zekerheid
 
Diagnose en behandelingen (診斷與治療)

Diagnose stellen

Bij het eerste consult neemt de acupuncturist de tijd om naar u te luisteren, u te observeren en u te onderzoeken. U kunt uw klachten en het beloop van de ziekte rustig vertellen.

Terwijl de acupuncturist naar uw verhaal luistert, observeert de acupuncturist u goed. De acupuncturist kijkt naar de kleur van de huid, de oogopslag, de lichaamshouding, de nagels en beoordeelt waar de problemen ligt.

Daarna worden veel vragen gesteld om een algemene indruk te krijgen over uw gezondheid, zoals bijvoorbeeld de eetlust, voeding, vertering, de stoelgang, vocht inname, het slapen, het transpireren en (bij vrouwen) de menstruatie.

Om een precieze diagnose te kunnen stellen, gaat de acupuncturist vervolgens de tong bekijken en de pols voelen. De tong en de pols geven veel informatie, zoals of er sprake is van een verstoorde balans in het lichaam, of er een tekort aan Qi is, of er een Qi stagnatie bestaat, of Yin en Yang in evenwicht zijn, of de organen op een harmonische manier functioneren. Afhankelijk van de bevindingen stelt de acupuncturist de diagnose. Soms gaat het om meridianen, soms gaat het om organen. Als de klachten langdurig zijn, is het mogelijk dat er meerdere meridianen of meerdere organen bij betrokken zijn.

Behandelingen

Op basis van de diagnose zal de acupuncturist een geschikte TCG therapie kiezen in overleg met de patiënt. De principes van de behandelingen zijn: tekort aan Qi wordt gevoed; Qi stagnatie wordt opgeheven; Yin en Yang worden in balans gebracht; een zwak orgaan wordt versterkt en een overactief orgaan wordt afgeremd. Uiteraard worden de functies tussen organen geharmoniseerd, en wordt de balans tussen het lichaam en de geest bereikt.